Távmunka

Kérdőív kitöltés pénzért

Marketagent

Az olyan oldalak, mint például a Marketagent azért fizetnek, hogy on-line kérdőívek kérdéseire válaszolj. A kérdőív kitöltés pénzért azért jó lehetőség, mert előzetes ismereteket nem igényel, így bárki bármikor belevághat. A kérdőívek kitöltése általában 3-10 perc időt szokott igényelni, és néhány száz Ft jár a kitöltésükért. Előfordul, hogy nem tartozol az adott kérdőív célcsoportjába, és ez már az első kérdés után kiderül - ilyenkor is kapsz egy 50-100 Ft körüli összeget ezért az egy válaszért. Sajnos a legtöbb ilyen oldal csak Amerikából érhető el, viszonylag ritka a hazánkban is használható lehetőség (a Marketagent az egyik legígéretesebb kivétel).

Ahogy az előzőekből is látható, a kérdőív pénz nem fő bevételi forrás, csupán kiegészítő jövedelem lehet: legjobb esetben is csak havi néhány alkalommal kapsz megbízást, így több hónap is szükséges lehet, mire eléred a kifizetési limitet. A lehetőség minél jobb kihasználásához tippeket olvashatsz a Kérdíves pénzkeresés blogon, érdemes megfontolni és alkalmazni őket.

Prolific

Ha tudsz angolul, sok más kérdőíves oldal is rendelkezésedre áll, azonban a legtöbbön magyarok számára sajnos nincs sok lehetőség. Üdítő kivétel a Profilic, amely egyben az egyik legjobban fizető kérdőíves oldal is: minimum 1600 Ft körüli óradíjat kapsz a munkádért. Ezen az oldalon tudományos kutatásokban vehetsz részt. Nem csak kérdőívek kitöltéséért fizetnek, néha logikai játékokat kell játszanod, rajzfilmeket kell nézned, képekről kell véleményt mondanod és hasonlóan érdekes feladatokban vehetsz részt. Ahhoz, hogy meghívókat kapj, fontos, hogy megválaszold a Prescreening kérdéseket. Bár sok van belőlük, mindegyik lehetőséget adhat egy-egy tesztben való részvételre. Ha nem akarsz lemaradni a meghívókról, érdemes az oldalt nyitva hagyni, és időnként frissíteni, mert nem mindenről kapsz levelet. Még jobb, ha valamilyen böngésző kiegészítővel, pl. a Distill-el figyeled, hogy van-e teszt (ilyenkor automatikusan értesítést kapsz, amikor teszt jön, de fontos, hogy egy-másfél percnél gyakrabban ne nézze a kiegészítő az oldalt, mert akkor hibaüzenetet fog visszakapni). Van olyan nap, amikor egyetlen tesztet sem találni, máskor akár 6 is jöhet. A minimum kifizetés 5 font, amit gyorsan el lehet érni, mivel azonban a kivételnek fix 0.2 fontos díja van (+ 2.9%-ot is levon a PayPal), érdemesebb több pénzt összegyűjteni, és egyszerre nagyobb összeget kivenni.

Egyéb

Angolul tudók ezen az oldalon a fizetős kérdőívek mellett más pénzkeresési módokat is találhatnak.© 2010-2018 -