Távmunka

URL rövidítés

Az URL kifejezés a különböző honlapcímeket jelöli (www.valami.hu). Egyes honlapok aloldalai olyan hosszú címekkel rendelkezhetnek, hogy azt megjegyezni szinte lehetetlen, ezért jöttek létre a honlapcím rövidítő oldalak, amik néhány karakterre csökkentik a cím hosszát.

Hamarosan megjelentek azok a rövidítők is, amik reklámot helyeznek el a megjelenített honlap fölé, vagy az átirányítás előtt. Ebből a reklámból aztán a rövidítést létrehozó felhasználó is részesedést kap - így lehet URL rövidítéssel pénzt keresni. Nem szükséges, hogy honlapod legyen vagy saját tartalmat hozz létre - egyszerűen csak fogsz egy honlapot, berakod az URL rövidítőbe a címét, kapsz egy másik címet, és azt belinkeled valahova. Ha valaki ezen a linken keresztül érkezik az oldalra, pénzt kapsz utána.

A kattintások értéke attól függ, hogy melyik országból származik a látogató. Magyar látogatók esetén így általában 0.0017 dollár, vagy valami hasonlóan kicsi összeget kapsz látogatóként, amerikai látogatók azonban ennek többszörösét érik. Az 1-2 eurós árakat általában 1000 látogatóra írják ki, és hamar kiderül, hogy több ezer kattintásra van szükséged, hogy elérd a kifizetési limitet. Szerencsére nincs szükség ilyen sok egyedi látogatóra: ha el tudod érni, hogy egy látogatód több linkre is kattintson, mindegyikért külön fizetséget kapsz. Ez megoldható például úgy, ha mondjuk egy letölthető hangoskönyvet 5-10 külön részletben linkelsz be.

Ezt a módszert saját tartalommal használni nem érdemes, mert ha ilyen sok látogatót tudsz vinni rá, nagyságrendekkel többet tudsz keresni más hirdetési megoldásokkal. Marad a mások által létrehozott, szabadon felhasználható könyvek, hangoskönyvek, vagy egyszerűen linkek terjesztése, azonban figyelni kell, hogy szerzői jogsértő illetve egyes rendszerekben 18+-os linkeket nem szabad használni a rendszerekben.

Az ilyen programokkal való pénzkeresés általában nagyon lassan indul be, ezért türelmet és kitartást igényel - azonban ha beindult, onnantól akár folyamatos jövedelemre is szert tehetsz. A lényeg a kitartás!

A legelterjedtebb URL rövidítőt itt találod, egy másik, felnőtt tartalmat is elfogadó rendszer itt található.© 2010-2018 -