Távmunka

Távmunkás honlapok

A távmunkákat hirdető honlapoknak több fajtája van. Egy részük az apróhirdetésekhez hasonlóan semmilyen információt nem tartalmaz a munka jellegéről. Ilyenkor általában csak ígéreteket találunk, és hírlevélre kell feliratkozni, vagy írni kell az oldal gazdájának, hogy a részleteket megtudjuk. Ők vagy egyszerűen e-mail címeket gyűjtenek, hogy kéretlen reklámokat küldhessenek rá, vagy pénzt fognak kérni, hogy elmondják, mi a munka, vagy egyszerűen úgy gondolják, hogy így személyes kontakt esetén jobban rá tudnak beszélni valamire. Akármelyik is a helyzet, biztosak lehetünk benne, hogy nem egyenesek a szándékaik. Mindig tartsuk szem előtt, hogy egy munka jellege sosem titok: ha valaki alkalmazottat keres, meg fogja mondani, hogy mire keresi.

A távmunkás honlapok másik fele különböző külföldi cégeket ajánl, leírva a pénzkeresés lehetséges módját. A honlap azért készült, mert a tulajdonosa jutalékot kap azért, ha te rajta keresztül regisztrálsz be valamelyik céghez. Ezen cégek egy részénél nem is lehet másképp pénzt keresni, csak ha te is másokat próbálsz beszervezni hozzájuk. Egy másik részüknél lehetőség van valós munkával is pénzt keresni, ehhez azonban mindenképp az szükséges, hogy sok embert el tudj érni valamilyen módon, általában egy saját honlap segítségével.

Végül vannak olyan, általában külföldi oldalak is, mint például a freelancer.com, ahol valós távmunkát kínálnak egy-egy projekt erejéig. Az ilyen honlapok általában speciális tudást, például programozási, weblap fejlesztési, keresőoptimalizálási tudást igényelnek.© 2010-2018 -