Távmunka

Konkrét távmunka ajánlat

Sok levelet kapok az oldal látogatóitól, amiben konkrét távmunka ajánlatokat kérnek tőlem, ilyenekkel azonban sajnos levélben sem tudok szolgálni. Én magam nem követem aktívan a különböző állásajánlatokat, és alkalmazotti jogviszonyt nyújtó ajánlatok amúgy is ritkaságszámba mennek. Az átlagos távmunkást sokkal inkább vállalkozóként, mintsem alkalmazottként érdemes elképzelni. Nem állásajánlatot, hanem egy-egy megbízást érdemes keresni.

Az otthonról végezhető munkák jellemzően szellemi munkák, melyeket többnyire eseti megbízások alapján végeznek. Ilyen lehet például a weboldal készítés, design munka, fordítás, cikkírás vagy programozás. Ilyen munkákat lehet találni különböző webfejlesztő fórumokon, vagy az olyan (angol nyelvű) munkaközvetítő portálokon, mint például a Freelancer.com, de magunk is hirdethetjük szolgáltatásainkat. Ezeknél a munkáknál természetesen fontos a piacképes tudás, és - a többi, nem alkalmazotti jogviszonyos munkához hasonlóan - számlaképesnek kell lennünk.

A távmunkák másik nagy csoportjába az internetes hirdetési felületek értékesítésének különböző formái tartoznak. Aki ezzel foglalkozik, annak van egy vagy több jól működő, nagy látogatottsággal bíró saját weboldala, amelynek a felületeit értékesíteni tudja. Természetesen ez sem működik komoly szakmai tudás nélkül, és itt is fontos, hogy legalább alap szinten ismerjük az angol nyelvet. Különböző hirdetési megoldásokért a partnerprogram.lap.hu oldalról érdemes kiindulni.

Végül a harmadik lehetőség a saját internetes vállalkozás indítása. Ehhez nem csak egy jó ötlet, de általában komoly kezdőtőke is szükséges.

A fentieket összegezve azt tudom mondani, hogy a távmunkában végezhető állás a lehető legritkább esetben található. Egyáltalán nem jellemző, hogy fizikai munka ilyen formában végezhető lenne, a szellemi munka pedig általában komoly szaktudást igényel. Ha valakinek van szaktudása olyan területen, ahol a munkavégzés nem igényel személyes jelenlétet, az eseti megbízásokon felül van némi esélye távmunkában végezhető állást is találni. Amennyiben ez nincs meg, a hagyományos munka melletti szorgos önképzést tudom javasolni, így 3-4 év rendszeres tanulás után már jó esélyekkel próbálhat meg az ember otthon végezhető munkát szerezni (feltéve, hogy addig nem változik nagyon sokat a világ).© 2010-2018 -